Achillespees ontsteking bij de aanhechting

Achillespees ontsteking bij de aanhechting laag op de hiel

Een Achillespees ontsteking bij de aanhechting is uitstekend te behandelen met de Shockwave therapie behandeling van Cardo Healthcare. Ook als de pijn zich meer onderaan bij de aanhechting op het hielbeen bevindt.

Pijn bij de aanhechting van de Achillespees is een klacht die veel voorkomt. Onder andere hardlopers hebben vaak veel last van een achillespeesontsteking maar ook onder mensen die niet veel sporten komen klachten veel voor. Soms vormt zich ook een bobbel onderaan de Achillespees. Dit is de plek waar de ontsteking zich dan manifesteert. Een ontsteking van de aanhechting van de Achillespees gaat dikwijls gepaard met kalkafzetting. Ook dit is goed behandelbaar met  Shockwave therapie.  De wetenschappelijke naam voor Achillespeesontsteking is tendinitis Achilles of Achillodynie. Kortweg is het een ontsteking van de achillespees die van de kuitspier naar de hiel loopt.

Als u veel last heeft van uw Achillespees kan er ook een hele of gedeeltelijke scheur van de pees aanwezig zijn. Ook is het mogelijk dat er een ontsteking van de slijmbeurs onder de pees aanwezig is. Dit lijkt erg op een ontsteking van de aanhechting van de Achillespees omdat deze ook dichtbij het hielbeen ligt. Het gedeelte van de Achillespees dat ontstoken is, kan het deel tegen de hiel of boven de hiel zijn, maar ook midden in de pees kan een verdikking ontstaan door zwelling.  In dit gedeelte van de pees is de doorbloeding erg beperkt waardoor het herstel vaak erg lang duurt.

Een overbelasting door onvoorbereid ( dus zonder warming up ) sporten of door simpelweg het verkeerde schoeisel te dragen is vaak de oorzaak van een ontsteking aan de Achillespees aanhechting. Bij Cardo Healthcare kunnen we u snel en effectief behandelen.

Symptomen van de aanhechtingsontsteking

Symptomen van aanhechting van Achillespees zijn onder anderen:

Lichte pijnklachten in de Achillespees die na enkele uren weer verdwijnen. Dit is vaak een branderige of prikkende pijn op of rondom het hielbeen. Pijn of een erge vorm van stijfheid bij het opstaan. Pijn of irritatie bij het lopen ( zowel bij gewoon wandelen als bij hardlopen ).  Het is ook mogelijk dat uw Achillespees wat dikker of gezwollen aanvoelt. Als uw achillespees gescheurd is kunt u eigenlijk niets meer door de erge pijn die u dan heeft. Lopen is vaak onmogelijk. Neem direct contact op met een specialist om eventuele twijfel weg te nemen.

Wilt u snel van uw Achillespeesontsteking af zijn? Neem dan direct contact op met Cardo Healthcare.