Achillespeesontsteking

Achillespeesontsteking is uitstekend te behandelen met de Shockwave therapie van Cardo Healthcare.

Achillespeesontsteking is een klacht die veel voorkomt. Onder andere hardlopers hebben vaak last van een achillespeesontsteking maar ook onder mensen die niet veel sporten komt de klacht veel voor. De wetenschappelijke naam voor achillespeesontsteking is tendinitis achilles. Kortweg is het een ontsteking van de achillespees die van de kuitspier naar de hiel loopt.

Als u veel last heeft van uw achilles dan kan deze niet alleen ontstoken zijn maar kan er zelfs een hele of gedeeltelijke scheur van de pees ontstaan. Ook is het mogelijk dat er een ontsteking van de slijmbeurs onder de pees aanwezig is. Het gedeelte van de achillespees die ontstoken is, kan het deel boven de hak zijn maar ook midden in de pees kan een verdikking ontstaan door zwelling.  In dit gedeelte van de pees is de doorbloeding beperkt.

De oorzaak van achillespees ontsteking is meestal hetzelfde als die bij hielspoor. Namelijk een overbelasting door onvoorbereid ( dus zonder warming up ) sporten of door simpelweg het verkeerde schoeisel te dragen. Gelukkig hebben we bij Cardo Healthcare veel ervaring met achillespeesontsteking waardoor we in staat zijn om u snel en effectief te behandelen.

Achillespeesontsteking symptomen
Symptomen van achillespees ontsteking zijn onder anderen:

Lichte pijnklachten in de achilles die na enkele uren weer verdwijnen, pijn of een erge vorm van stijfheid bij het opstaan en pijn of irritatie bij het lopen ( zowel bij gewoon wandelen als bij hardlopen ). Het is ook mogelijk dat uw achillespees wat dikker of gezwollen aanvoelt. Als uw achillespees gescheurd is kunt u eigenlijk niets meer door de hevige pijn die optreedt en lopen is dan ook niet meer mogelijk. U dient direct contact op te nemen met een specialist. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u twijfels heeft. Een achillespeesontsteking lijkt namelijk veel op een hielspoor klacht.