Hielspoor oefeningen

Wie weet heeft u ooit gehoord dat iemand in uw directe omgeving naar de dokter moest wegens hielspoor. Hielspoor behandeling is lastig door de overvloed aan mogelijkheden. Maar wat is hielspoor precies en waarom is hielspoor behandeling zo belangrijk? Hieronder leest u meer over hielspoor behandelen, wat hielspoor precies is en hoe u het kunt oplopen en voorkomen.

Verkalking

Hielspoor is een aandoening aan de voet waarbij de aanhechting tussen de fascie en het hielbeen verkalkt is geraakt. De fascie is bindweefsel dat om spieren en botten heen ligt en stevigheid biedt. Wanneer de fascie verkalkt raakt, kan uw hiel in zijn beweeglijkheid worden aangetast. De hielspoor behandeling is dan de enige optie om uw oude flexibiliteit weer terug te winnen en om van de pijn af te komen.

Hielspoor behandelingen altijd pijnlijk?

Een verkalking van een flexibel stukje bindweefsel klinkt misschien niet heel pijnlijk. Dat klopt ook wel, want lang niet alle mensen met hielspoor hebben er last van. De behandling van de hielspoor is in slechts 70% van de gevallen nodig. De rest van de gevallen is dus zo onschuldig dat er geen medische aandacht aan hoeft te worden besteed.

Soortgelijke pijn bij hielspoor behandelen

Hielspoor wordt nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd als een peesontsteking. Dat is vervelend, want beide aandoeningen hebben een eigen behandelmethode. Het is belangrijk dat artsen goed onderscheid kunnen maken tussen hielspoor en een hielpeesontsteking. Hielspoor behandeling heeft alleen zin als u daadwerkelijk hielspoor heeft; aan de behandeling van een peesontsteking heeft u immers ook helemaal niets als u geen peesontsteking heeft. Een röntgenfoto levert bij twijfel vrijwel altijd een duidelijke conclusie op.

Hielpijn en hielspoor behandeling: niet hetzelfde

Een hielpeesontsteking en hielspoor zijn allebei vormen van hielpijn. Lang niet alle patiënten met hielpijn hebben last van een peesontsteking of hielspoor; de oorzaak van de pijn kan ook iets heel anders zijn. Hielspoor behandelen is dus een stuk eenvoudiger dan hielpijn behandelen, aangezien hielpijn niet heel specifiek is.

Oorzaken

Zoals bijna alle aandoeningen aan pezen is ook hielspoor te wijten aan overbelasting of stress. Bij hielspoor behandeling is rust heel belangrijk. De oorzaken van hielspoor zijn heel divers, waardoor hielspoor behandeling voor uw arts allesbehalve een zeldzame aangelegenheid is. Zo kan de hiel overbelast raken door bergwandelen, sporten, overgewicht, het dragen van slechte schoenen, het ontbreken van geode demping in de schoen, een afwijking aan de kuitspier, een afknelling van de zenuw die langs de hiel loopt, te veel en te lang staan en aandoeningen als hielkussenatrofie. Dat is een afwijking aan de voetzool, waardoor deze te weinig steun biedt aan de voet.

Symptomen

Het hoofdsymptoom van hielspoor is pijn in de voet. De pijn wordt doorgaans op bepaalde momenten van de dag intenser, zoals bij het opstaan of wanneer u lang moet staan. Ook lopen doet pijn, maar de pijn gaat doorgaans weg na een paar minuten lopen. Er is geen specifiek pijnpunt in de hiel aan te wijzen; de gehele hiel voelt beurs en pijnlijk aan en de pijn straalt uit naar de hele voet.

Hielspoor is zeer goed te behandelen met de revolutionaire shockwave therapie van Cardo Healthcare. De resultaten die wij boeken met ons hielspoor behandelplan zijn erg goed. Vele tevreden patiënten hebben we al behandeld. Uiteraard staat ieder individu op zich en daarom ontwikkelen wij voor iedere patiënt en iedere klacht een apart behandelplan. Wij maken geen gebruik van standaarden bij een hielspoor behandelingen maar bekijken ieder geval op zich. Wacht daarom niet langer en neem uw klachten serieus. Uw hielspoor behandeling kan snel beginnen.