Slijmbeursontsteking Arm

Al jaren melden zich mensen bij de huisarts vanwege pijn in hun arm, een mogelijke slijmbeurontsteking in de arm. Jaarlijks hebben duizenden mensen last van deze aandoening. Maar wat is een slijmbeursontsteking in de arm? Waar krijgt u een slijmbeursontsteking van? Wat zijn de symptomen en hoe wordt een slijmbeursontsteking arm behandeld? Op al die vragen krijgt u hieronder antwoord.

Natuurlijke stootkussens

Om te begrijpen wat een slijmbeursontsteking is, dient u eerst te weten wat een slijmbeurs is. Uw lichaam is een complex systeem van botten, spieren, pezen en allerlei andere weefsels. Wanneer u beweegt, wordt dat hele systeem ook in beweging gebracht. Uw spieren schuren langs u botten, wat flink wat wrijving kan veroorzaken. De slijmbeurs, een met vocht gevulde holte die tussen de spieren en botten ligt, voorkomt dat die wrijving tot problemen leidt.

Slijmbeursontsteking in de arm

Een slijmbeursontsteking is, zoals de naam doet vermoeden, een ontsteking van de slijmbeurs. Dat kan allerlei oorzaken hebben, maar het heft altijd te maken met overbelasting. Een slijmbeurs raakt nooit ontstoken doordat u een verkeerde beweging maakt. Een verkeerde beweging leidt doorgaans tot een blessure, niet tot een ontsteking. In sommige gevallen is er al maanden sprake van overbelasting voordat de slijmbeurs ontstoken raakt.

Symptomen van een slijmbeursontsteking arm

Is er eenmaal sprake van een slijmbeursontsteking arm, dan zijn de symptomen duidelijk. Het hoofdsymptoom van een slijmbeursontsteking in de arm is pijn. Daarnaast treedt er altijd een zwelling op, maar die zwelling is niet altijd zichtbaar. Afhankelijk van de ernst van de ontsteking kan de huid rood uitslaan rond de plek van de ontsteking.

Preventie slijmbeursontsteking arm

De arm bevat meerdere slijmbeurzen, die in de schouder en de elleboog leiden het vaakst tot problemen, maar in principe kan elke slijmbeurs in de arm ontstoken raken. Om te voorkomen dat uw slijmbeurzen ontstoken raken, moet u goed voor uw armen zorgen. Zorg dat uw armen voldoende rust krijgen. Rust en herstelmomenten zijn van groot belang, maar onthoud wel dat beweging net zo belangrijk is. Het is gezond om uw lichaam één tot twee keer per week flink te belasten tijdens bijvoorbeeld een zware training. Zolang u genoeg rustmomenten inlast, kan er weinig verkeerd gaan.

Pechfactor

Helaas heeft de ene persoon minder geluk dan de andere. Dat geldt ook voor slijmbeursontstekingen. Sommige mensen komen ermee weg hun hele leven lang onvoorzichtig met hun lichaam om te springen, anderen hebben al heel snel last van een slijmbeursontsteking. Voel u dus niet ongelukkig als u ondanks uw voorzichtigheid alsnog een slijmbeursontsteking in de arm oploopt.

Behandeling slijmbeursontsteking arm

Of u nu bij de eerste of de twee categorie hoort, maakt weinig uit zodra de ontsteking eenmaal is ontstaan. De behandeling van een slijmbeursontsteking in de arm is toegespitst op twee aspecten: genezing en pijnbestrijding. Genezing vindt plaats door heel veel rust te nemen. De arm mag tijdens de genezing niet te veel worden belast. Uw huisarts kan uw pijn verlichten door met een injectie vloeistof uit de slijmbeurs weg te nemen, waardoor de zwelling vermindert en de pijn iets afneemt. Ook kan hij fysiotherapie aanraden om uw arm weer gezond en sterk te krijgen. Een alternatief is shockwave therapie. Dat is een hypermoderne behandelmethode die betaalbaar, efficiënt en pijnloos is.
Neem vrijblijvend contact met ons op om u te laten informeren.